NEWS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ Δ.Ε.Φ.Κ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ Δ.Ε.Φ.Κ. ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ

 

Από την 24/9/14 σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υ.Ο. θα πρέπει πλέον να γίνεται ηλεκτρονική υποβολή των Δηλώσεων Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Δ.Ε.Φ.Κ.) των μικρών αποστακτηρίων (τσίπουρα κλπ).

Σας ενημερώνουμε οτι οι εφαρμογές ΔΑΣΜΟΣ και Κόμβος Διασύνδεσης είναι ήδη έτοιμες να διεκπεραιώσουν τη σχετική υποβολή.

Χρήσιμες λεπτομέρειες για τη συμπλήρωση της Δ.Ε.Φ.Κ.

1) Σε γενικές γραμμές είναι όμοια με Δ.Ε.Φ.Κ. για κάποιο απλό παραλήπτη οινοπνευματωδών (χωρίς φορολογική αποθήκη). Προσοχή! Σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει ποτέ Δ.Ε.Φ.Κ. για οινοπνευματώδη, μπύρα, πετρελαιοειδή, τσιγάρα κλπ τα τελευταία 10 χρόνια με δισκέτα τότε πιθανόν θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρία μας για να ενημερώσουμε κάποιες παραμέτρους στην εφαρμογή ΔΑΣΜΟΣ. Αν έχετε κάνει έστω και μία, η εφαρμογή είναι έτοιμη.

2) Απαιτείται Ηλεκτρονική Εξουσιοδότηση από τον Υπόχρεο Παραλήπτη (από αυτόν στου οποίου το όνομα θα βγει η άδεια και ο οποίος γράφεται στο ΔΑΣΜΟ στη θέση 8 (παραλήπτης). 

3) Ο αμβυκούχος αναγράφεται στο ΔΑΣΜΟ στη θέση 2.

4) Αν είναι αδύνατον να πάρουμε εξουσιοδότηση από τον παραλήπτη τότε μπορούμε να κάνουμε την υποβολή με αποστολέα και παραλήπτη τον ίδιο τον αμβυκούχο αλλά για να βγει σωστή η άδεια θα πρέπει να κάνετε μία τροποποίηση στον παραλήπτη μέσα από το Icisnet.

5) Πρέπει να αναγράψετε στη ΔΕΦΚ οπωσδήποτε στη θέση 37β τον κωδικό ατελείας S55

6) Στη χρέωση θα υπάρχει μόνο ο κωδικός φόρου 208 (ΕΦΚ) ο οποίος θα υπολογίζεται επί των φορολογικών μονάδων (Λίτρων) επί συντελεστή π.χ. 0,59. Τα λίτρα μπορούν να μπουν και στη θέση των συμπληρωματικών μονάδων με κωδικό 40. Τα λίτρα υπολογίζονται συνήθως με πολλαπλασιασμό των στέμφυλων επί κάποιο συντελεστή π.χ. 18%. Η πράξη αυτή υπολογισμού των λίτρων μπορεί να αναγράφεται στην περιγραφή.

7) Στα συνημμένα έντυπα (44 2η,3η,4η γραμμή) καλό είναι να βάζετε τον αριθμό αίτησης με κωδικό 19 (π.χ. 19:24) αλλά και την Υπεύθυνη Δήλωση αν έχετε χωρίς αριθμό με κωδικό 1 (π.χ. 1:-)

8) Στη Στατιστική Αξία αλλά τελωνεία ζητάνε την αξία του φόρου για καταβολή και άλλα απλώς 1 Eur.

9) Στον πίνακα με τους κωδικούς προϊόντων ΕΦΚ που εμφανίζεται μόλις πατήσουμε το Alt-F2 συμπληρώνουμε το 10ψήφιο κωδικό του τσίπουρου 1100192200 και την ποσότητα.

Καλή επιτυχία

000
Read 13991 times Last modified on Tuesday, 17 July 2018 09:58