NEWS

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Γ.Γ.Δ.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γ.Γ.Δ.Ε. από την 5η Δεκεμβρίου 2016 θα αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός της Γ.Γ.Δ.Ε. ώστε να υποστηρίζει για λόγους ασφαλείας αποκλειστικά πρωτόκολλο επικοινωνίας TLS v.1.2. 

Αυτό σημαίνει τα εξής:

Για τους χρήστες που έχουν Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές με λειτουργικό WINDOWS 7, WINDOWS 8, WINDOWS 8.1 ή WINDOWS 10 

Όσοι έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows 7, ή νεότερο και Java 8 (το πιο πιθανό), δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα και δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ρύθμιση. Όσοι χρήστες με Windows 7 ή νεότερο δεν έχουν έκδοση 8 της Java θα πρέπει να την ενημερώσουν από τη διεύθυνση:

http://www.java.com

Δεν χρειάζεται καμία άλλη αλλαγή.


Για τους χρήστες που έχουν Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές με λειτουργικό WINDOWS XP ή WINDOWS VISTA

Όσοι όμως έχουν παλαιότερα λειτουργικά συστήματα όπως Windows XP ή Windows Vista πιθανότατα θα έχουν προβλήματα στη σύνδεση με το Icisnet, αν χρησιμοποιούν τους browsers Internet Explorer και Google Chrome (ανάλογα με την έκδοση που διαθέτουν), οι οποίοι έπαψαν να αναβαθμίζονται από κάποιο σημείο και έπειτα για τα παλαιά λειτουργικά. Οι χρήστες αυτοί για να συνδεθούν στο Icisnet, πιθανόν θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν τον FireFox Mozilla  που συνεχίζει να υποστηρίζει αυτά τα λειτουργικά συστήματα. Αν δεν υπάρχει εγκατεστημένος στον υπολογιστή σας κατεβάστε τον από τη διεύθυνση:

https://www.mozilla.org/el/firefox/new/

Σε ότι αφορά την Εφαρμογή του Κόμβου Διασύνδεσης επειδή το νέο πρωτόκολλο είναι αυτόματα συμβατό μόνο με Java 8 η οποία παρουσιάζει δυσλειτουργία με τα  Windows XP και Windows Vista, όλοι οι χρήστες που χρησιμοποιούν υπολογιστές με αυτά τα συστήματα θα πρέπει να επικοινωνήσουν τις επόμενες ημέρες με τους τεχνικούς της εταιρία μας, για να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να υποστηρίζεται το νέο πρωτόκολλο. Ο χρόνος που απαιτείται για τη ρύθμιση είναι λιγότερος από 5 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε ότι η ρύθμιση  για την Εφαρμογή του Κόμβου Διασύνδεσης είναι απαραίτητη ΜΟΝΟ αν ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Windows XP ή Windows Vista.


Το λειτουργικό σύστημα αναφέρεται όταν ξεκινάει ο υπολογιστής σας αλλά μπορείτε να το δείτε και αν πατήστε Δεξί Κλικ πάνω στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου και πάτε στις Ιδιότητες. Αμέσως, στην πρώτη οθόνη αναφέρεται το λειτουργικό σύστημα.

000
Read 15806 times Last modified on Tuesday, 17 July 2018 09:58